Providers

Je kunt een koppeling leggen met één of meerdere van jouw providers. Op basis van de providers die je koppelt haal je de domeinnamen op die je in ctrlDNS wilt kunnen beheren. Deze importeer je per domeinnaam, we noemen dit een zone, of je laat nieuwe zones automatisch importeren.

Meerdere providers

ctrlDNS koppelt met de providers ExonetTransIP, OpenProvider, Cloudflare en Combell. Het is ook mogelijk om verschillende providers in je profiel te activeren. Dit werkt via de logingegevens of API key die uniek is/zijn aan je account bij je provider. Dit houdt in dat je niet alleen meerdere providers kan koppelen maar ook meerdere accounts van één provider toe kunt voegen. Je maakt een selectie welke domeinen je toe wilt voegen aan ctrlDNS of dat je het hele account toevoegt.

Staat je provider er (nog) niet bij?
Neem dan contact met ons op!

Is dit veilig?

Natuurlijk! Als je het beheer over DNS voert is dat een grote verantwoording. Een juiste omgang met de instellingen van DNS zones maakt het verschil tussen het wel of niet functioneren. Daarom snappen we als geen ander dat veiligheid belangrijk is, zo niet het belangrijkste. We hebben er dan ook alles aan gedaan om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Tweestapsverificatie
In je account kun je eenvoudig tweestapsverificatie activeren. Zo breng je een extra beveiligingslaag aan buiten de standaard gebruikersnaam en wachtwoord.

Geselecteerde zones
Als je verbinding maakt met één van de providers worden niet direct alle zones geïmporteerd. Je kunt na het toevoegen van een provider zelf de keuze maken om alle zones of een eigen selectie te importeren.

Opslag van data
Zodra je de koppeling legt via de API key van je provider moeten we deze natuurlijk opslaan. Via onze applicatie zorgen we ervoor dat de ingevoerde gegevens onomkeerbaar versleuteld worden opgeslagen in de database. Wat wil zeggen dat je API key niet rechtstreeks uit de database gehaald kan worden.

Logboek
Als er vanuit je eigen account, of het account waarmee je een zone gedeeld hebt, een wijziging wordt doorgevoerd, dan wordt dit opgenomen in het logboek. Zo kun je ten allen tijde zien wie er een wijzing heeft doorgevoerd, wat is er gewijzigd en wanneer dit is gewijzigd.

Wil je een account aanvragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vraag over ctrlDNS? Stuur een bericht

Laat het ons weten door een bericht te sturen, of laat je gegevens achter en we bellen je terug.